Sauna

Kruiden sauna
De binnenzijde van de cabine is uitgevoerd in Red Cedar schroten. De temperatuur in de kruidensauna bedraagt ca. 60-70 graden met een luchtvochtigheid van ca. 60-65 %. Daarnaast doseren we middels een doseersysteem een geurstof in de cabine zoals onder andere lavendel. Het waterpeil in het reservoir van de kachel wordt automatisch op niveau gehouden. De kruiden sauna heeft vier banken in twee verschillende hoogtes.

Opgiet sauna
Boven de kachel is een opgietwiel aangebracht en erachter een waterreservoir dat automatisch bijgevuld wordt. De temperatuur in deze sauna bedraagt ca. 90 graden met een luchtvochtigheid van 0 tot 25 %. Opgieting van water met bijvoorbeeld oliën geschiedt automatisch via het draaiende molenwiel, aan het wiel gemonteerde schoepen scheppen water uit een reservoir. Hierdoor wordt een continue en gedoseerde opgieting gerealiseerd. De opgiet sauna heeft zes banken in drie verschillende hoogtes. In deze sauna worden ook regelmatig een handmatige opgieting gegeven door de saunameester.

Akkerlandsauna
De binnenzijde van deze sauna is uitgevoerd met planken van eerste klas vuren. Het dak van de sauna heeft een aantal schitterende oude, donkerkleurige boerenschuur balken.
De temperatuur in de akkerland sauna bedraagt ca. 80 graden met een luchtvochtigheid van 0 tot 15 %, droog dus. De Akkerland sauna heeft drie banken.